Zafer Partisi Ankara Adayı Bartu Soral, Mobilyacılar Odası ziyaretini terk etti

Zafer Partisi Ankara Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, Yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Mobilyacılar Odası'ndan Oda Başkanının açıklamaları sebebiyle ayrıldı.

Zafer Partisi Ankara Adayı Bartu Soral, Mobilyacılar Odası ziyaretini terk etti
Yayınlanma:

Zafer Partisi Ankara Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, Altındağ ilçesinde bulunan Ankara Mobilyacılar Odası'nı ziyaret etti. Ancak, odanın başkanı Hüseyin Taklacı'nın Suriyeli sığınmacılar için "İş yeri açmasınlar ama bizlerin yanında çalışsınlar." şeklindeki sözleri üzerine Bartu Soral, odadan ayrıldı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Soral, Altındağ'da yaşanan ciddi bir sığınmacı sorunundan ve buna bağlı olarak güvenlik endişelerinden, ev kira fiyatlarının artmasından ve gıda taleplerinin yükselmesinden bahsetti. Ayrıca, mobilyacılar odası gibi bazı üreticilerin kaçak işçi çalıştırma isteğinden ve Türk işçilerini tehdit etmelerinden de söz etti. Türk işçilerinin normal çalışma şartlarına uygun iş bulmakta zorlanırken, bazı mobilyacıların Suriyeli ve Afgan kaçak işçilere yönelmesini eleştirdi.

Soral'ın ifadeleri, yerel seçimler öncesinde Altındağ'daki sığınmacı sorununa ve işçi istihdamına ilişkin önemli bir tartışmayı gündeme taşımış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.