Akıllı telefon hastalığı: "Smartphone pinky"

"Akıllı telefonlarının aşırı kullanımının bir sonucu olarak ortaya çıkan "Smartphone pinky" adlı yeni bir rahatsızlık var.

Akıllı telefon hastalığı: "Smartphone pinky"
Yayınlanma:

Göz yorgunluğu, baş ve boyun ağrısı gibi yan etkiler artık akıllı telefon kullanımının yaygın sonuçları arasında sayılıyor. Ancak şimdi bu listeye eklenmesi gereken bir rahatsızlık daha var: 'Smartphone pinky' veya 'akıllı telefon serçe parmağı'.

Intermountain Health'teki mesleki terapist Andrew Bracken'a göre, bu gerçek bir tıbbi teşhis olmasa da, akıllı telefonlarımızı sabitlemek ve desteklemek için serçe parmaklarımızı kullanıyoruz ve bu nedenle serçe parmaklarımız telefonlarımızı tutmak için girintili hale geliyor.

Bracken, akıllı telefon kullanımına bağlı olarak serçe parmakta nasırların bile oluşabileceğini belirtiyor ancak akıllı telefonların, eldeki sinirler veya tendonlarda ciddi sorunlara yol açacak kadar ağırlığa sahip olmadığını söylüyor.

Ancak akıllı telefonların aşırı kullanımı, uzun vadede karpal tünel sendromu ve tetik parmak gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, eğer parmaklarınızda uyuşma, geçmeyen ağrı gibi semptomlar yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmanız önemlidir.

Bracken, tüm bu olası sorunlardan kaçınmak için "popsocket" adı verilen katlanabilir telefon tutucularını kullanmayı ve cihazlarda geçirilen süreyi azaltmayı öneriyor. Bu, akıllı telefonların uzun vadeli etkilerinden korunmanın bir yolu olabilir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.