Bakan Uraloğlu’ndan beklenen Discord açıklaması geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord’a yönelik tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu’ndan beklenen Discord açıklaması geldi
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, "Yasakçı zihniyetle değil, gereklilikleri yerine getirerek erişim engeli getirme konusunda istişare ediyoruz. Henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

Son günlerde Discord'un, gençler ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileriyle gündeme geldiğine dikkat çeken Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla kentine gerçekleştirilen ilk uçuşta açıklamalarda bulundu. Discord hakkında İçişleri, Adalet ve Aile ile Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan, yasaklama yaklaşımını benimsemediklerini vurgularken, "Ancak gençleri korumak adına gerekli tüm yetkileri kullanmaktan çekinmeyiz" ifadesini kullandı.

Ailelere yönelik bir çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Onların girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etmeleri önemli. İstismar etmek isteyen kötü niyetli kişilerin olabileceğini unutmamalıyız. Aileler, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeye özen göstermelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.