Baykar’dan Kızılelma ve Akıncı kol uçuşu

Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu icra etti. Kızılelma ve kol uçuşu gerçekleştirdi.

Baykar’dan Kızılelma ve Akıncı kol uçuşu
Yayınlanma:

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin tamamen öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının uçuş test kampanyası planlanan doğrultuda devam ediyor.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, uçuş test kampanyasında önemli bir kilometre taşını daha başarıyla geçti. Bayraktar Kızılelma, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen 9'uncu ve 10'uncu uçuş testlerinde, Bayraktar Akıncı TİHA ile formasyon uçuşu gerçekleştirerek, 2019'da ilk kez insansız muharebe uçağı ve insansız hava aracını bir arada uçurdu. oluşum. Bu, Baykar'ın yerli ve yüksek teknolojili insansız platformlarının uyumluluğunu ve potansiyel etkisini bir kez daha gösterdi.

Bugüne kadar başarıyla üretilen iki prototipi ile geliştirme ve üretim çalışmaları devam eden Bayraktar Kızılelma, 27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri ​​arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST 2023 etkinliğinde halkın beğenisine sunulacak. Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretime girmesi planlanıyor.

Baykar'ın, yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar Kızılelma Projesi, 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etti. Burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluşan Bayraktar Kızılelma, geçen hafa 18-20 Nisan günleri boyunca gerçekleştirdiği 4 uçuşla toplamda 8 uçuş gerçekleştirerek önemli bir aşama kat etti ve yüksek hızlarda ilk kez iniş takımları kapalı olarak sistem tanımlama ve manevra testlerini başarıyla tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.