CrowdStrike, müşteri ve ortaklarından özür diledi

Şirketin CEO'su George Kurtz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Windows ana bilgisayarları için yapılan bir güncellemede yaşanan sorunun, birçok sektörü etkileyen global bir kesintiye yol açtığını belirtti.

CrowdStrike, müşteri ve ortaklarından özür diledi
Yayınlanma:

CrowdStrike, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan ABD merkezli bir firma, dünya çapında büyük çaplı bir yazılım sorunu yaşattı. Kurtz, müşterilere ve iş ortaklarına yönelik yazılı bir özür mektubunda, sorunun kapsamını anladıklarını ve müşteri sistemlerini hızla düzelttiklerini vurguladı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella da konuya ilişkin açıklamasında, CrowdStrike ile yakın işbirliği içinde olduklarını ve etkilenen sistemlerin güvenli bir şekilde tekrar çevrim içi hale getirilmesi için teknik rehberlik sağladıklarını belirtti. Bu olayın bir güvenlik açığı veya siber saldırı olmadığını vurgulayan Nadella, sektör genelinde yaşanan bu tür problemlerin çözümü için çaba harcadıklarını ifade etti.

CrowdStrike'ın güncelleme sorunu, işletim sistemlerinin dünya genelindeki kullanıcılarını olumsuz etkiledi ve teknoloji dünyasında büyük bir dalgalanmaya neden oldu. Sorunun giderilmesi ve benzer olayların tekrarlanmaması için şirketlerin ve kullanıcıların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.