CrowdStrike sarsıntısının etkileri sürüyor: Elon Musk, CrowdStrike'ı sildi

Milyarder girişimci Elon Musk, küresel yazılım sorununun ardından CrowdStrike'ı şirketlerinin sistemlerinden sildiğini duyurdu.

CrowdStrike sarsıntısının etkileri sürüyor: Elon Musk, CrowdStrike'ı sildi
Yayınlanma:

Musk, X hesabından yaptığı açıklamada, "CrowdStrike'ı tüm sistemlerimizden sildik." ifadesini kullandı ve tedarik zincirindeki birçok iş ortağının bu yazılımı kullandığını belirtti.

Ayrıca, Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın konuya ilişkin açıklamalarına da değinen Musk, Nadella'nın CrowdStrike ile yakın işbirliği içinde olduklarını ve müşterilere teknik destek sağladıklarını belirttiği paylaşımına, "Otomotiv tedarik zincirinde yeni bir sekme açtı." şeklinde yanıt verdi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Tesla'nın küresel yazılım sorunu nedeniyle Texas ve Nevada'daki bazı üretim hatlarını durdurduğu belirtildi. Bu durum, CrowdStrike'ın siber güvenlik hizmetlerinde yaşanan aksaklığın işletmeler üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki sorun, bugün dünyanın birçok yerinde yaşamı olumsuz etkiledi ve teknoloji sektöründe geniş bir tartışma yarattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.