Hangi modeller İOS 17 yükleyebilecek? İOS 17 yeni özellikler neler? Hangi modeller güncelleme alamayacak?

Apple’dan beklenen müjde geldi. Apple bugün gerçekleştirdiği WWDC 2023 etkilinği kapsamında İphone İOS 17 sürümünü tanıttı. Peki, Hangi modeller İOS 17 yükleyebilecek? İOS 17 yeni özellikler neler? Hangi modeller güncelleme alamayacak? İşte cevaplar...

Hangi modeller İOS 17 yükleyebilecek? İOS 17 yeni özellikler neler? Hangi modeller güncelleme alamayacak?
Yayınlanma:

Apple'ın merakla beklenen tanıtımı gerçekleşti. İphone modelleri için geliştirilen İOS 17 bugün tanıtıldı. İşte teknolojiseverlerin merakla beklediği o güncelleme...

İOS 17

Apple, iPhone işletim sisteminin yeni versiyonu olan iOS 17 sürümünü tanıttı. Birçok arayüz değişimi ve multitasking özelliğini barındıran işletim sisteminde Telefon, iMessage, AirDrop, Cüzdan ve Sağlık gibi stok uygulamalar da güncellendi.

Apple donanım ürünleri aylar hatta yıllar öncesinden sızdırırken, yazılım sızıntıları daha az yaygın oluyor. Bunun nedeni, çoğu donanım sızıntısının Apple’ın içinden değil, Apple’ın devasa tedarik zincirinden gelmesidir. Şirket, yazılım sızıntılarını minimumda tutabiliyor çünkü Apple’ın içinde yalnızca az sayıda kişi şirketin planları hakkında gerçekten bilgi sahibi.

Bununla birlikte, bu yıl iOS 17’nin “büyük resmi”, yeni özellikler açısından nispeten mütevazı bir güncelleme olacak gibi görünüyor, ancak “güzel” değişikliklere odaklanılıyor.

iOS 17’nin kod adının “Dawn” olduğu ve WWDC’den önce Apple içinde sürekli geliştirme ve test aşamasından bugün itibariyle çıktı.

YENİ ARAMA EKRANI

yeniarama.jpg

Apple, yeni iOS 17 ile arama ve kişiler ekranını tıpkı iOS 16 ile yaptığı kişiselleştirme özellikleri gibi özelleştirilmesini sağlayan yeniliğini tanıttı.

İMESSAGE'A YENİ ÖZELLİKLER

mesajj.jpg

iMessage uygulamaları “zarif bir şekilde saklandı”, bu, birinin onları çok seveceği taşradaki bir çiftliğe gönderildiklerini söylemenin çok güzel bir yolu olarak güncellendi.

KONTROL MERKEZİNE YENİLİKLER

Bununla birlikte, iOS 17’nin, kullanıcılardan en çok talep edilen özelliklerden bazılarını ele almayı amaçlayan güzel özelliklere sahip. Apple’ın iOS 17’deki odak noktalarından birinin Kontrol Merkezi olduğunu söyleyebiliriz.

APPLE WATCH'A DEVRİM NİTELİĞİNDE ÖZELLİK

wawtch.jpg

Apple Watch kullanıcılarının çokça kullandığı uyku özelliği iPhone’a geldi. Bu sayede iPhone yatay dururken de telefon kullanılabilecek.

AİRDROP BENZERİ YENİLİK: NAMEDROP

air.jpg

Bu özellikle birlite fotoğrafları ve videoları paylaşmak için cihazları bir araya getirebilir, dosyalar büyükse Wi-Fi’ye geçer. Paylaşılan uygulama deneyimlerini başlatmak için cihazları bir araya getirebilir.

HANGİ MODELLER İOS 17 YÜKLEYEBİLECEK? İOS 17 YENİ ÖZELLİKLER NELER? HANGİ MODELLER GÜNCELLEME ALAMAYACAK?

İşte güncelleme alması muhtemel modeller:

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone SE (2. nesil veya daha yeni modeller)

Güncelleme alması beklenmeyen modeller:

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.