Instagram'a erişim engeli geldi

Türkiye'den Instagram'a erişimde sorunlar yaşanmaya başlandı.

Instagram'a erişim engeli geldi
Yayınlanma:

2 Ağustos 2024 sabahı itibarıyla, Türkiye'den Instagram'a erişimde sorunlar yaşanmaya başlandı. Sosyal medya kullanıcıları, Instagram’a bağlanmakta zorluk çekiyor ve uygulamanın akış bölümünde güncelleme olmadığı belirtiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre, Instagram’a erişim engeli getirilmiş durumda. BTK’nın duyurusunda, "instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" ifadesi yer alıyor.

Erişim engelinin nedenine dair resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, bazı iddialar ve spekülasyonlar bulunuyor. Bu bağlamda, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İsrail tarafından İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediği iddia ediliyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram’ın bu paylaşımları engellemesini sansür olarak değerlendirerek sert bir açıklama yapmıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu Instagram’a yönelik eleştirilerini şu şekilde dile getirdi:

“İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin’in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir. Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.”

Altun, Instagram’ın bu tutumunu küresel sömürü düzenine hizmet ve adaletsizlik olarak nitelendirerek, ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Filistin'in yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirilmesiyle ilgili nedenlerin net bir şekilde açıklanmamış olması, sosyal medya kullanıcıları ve medya tarafından çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Şu an için, Instagram’a erişimin ne zaman normale döneceği veya engelin süresi hakkında bir bilgi bulunmuyor. Erişim engelinin, sosyal medya platformunun içerik politikaları veya diğer dışsal faktörlerle bağlantılı olup olmadığı konusunda daha fazla bilgi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.