KARGU İHA, zırh delici başlıkla ilk test atışını başarıyla tamamladı
STM tarafından milli imkanlarla geliştirilen Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU, zırh delici harp başlığıyla ilk testini başarıyla gerçekleştirdi. KARGU, hedef alınan zırhlı aracı tam isabetle vurdu.
STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, KARGU'nun sürekli gelişen bir sistem olduğuna dikkat çekerek, "KARGU'yu harp sahasının gereksinimlerine göre sürekli olarak geliştiriyoruz. Zırh delici harp başlığı ile KARGU artık zırhlı kara araçları ve dayanıklı yapılar gibi hedeflere de etkili olacak" dedi. Ayrıca, operatörlerin sahada anlık olarak mühimmat başlığını değiştirip, anti-personel veya zırh delici başlığı kullanabileceğini belirtti.
DEM Parti’den ‘İHA- SİHA’ eleştirisi
MEHMETÇİĞİN ELİNİ GÜÇLENDİREN YENİ KONSEPT
Güleryüz, KARGU'nun Mehmetçik için sahada daha güçlü bir seçenek sunacağını ve ihracat potansiyelini de artıracağını ifade etti. RF (Radyo-Frekans) Arayıcı Başlık entegrasyonunun da yakında tamamlanacağını belirterek, bu başlık sayesinde KARGU'nun düşman radar ve elektronik harp sistemlerini etkisiz hale getirebileceğini vurguladı.
KARGU’NUN SAHADAKİ BAŞARISI
"Kamikaze İHA" olarak da bilinen KARGU, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine 2018 yılında girdi ve o tarihten bu yana terörle mücadelede, özel operasyonlarda ve sınır ötesi harekâtlarda etkin bir şekilde kullanılıyor. 2021’de ilk ihracat başarısını elde eden KARGU, 2024 itibarıyla üç kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edildi. Bugüne kadar 5 binden fazla KARGU üretildi.
Düşük radar izine sahip olan ve bir asker tarafından kolayca taşınabilen KARGU, kısa sürede kurulup harekete geçebiliyor. Yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileriyle donatılan bu İHA, hedefleri sessizce izleyip tam isabetle vurabilme yeteneğine sahip.
Bakanlıktan 'İHA/SİHA karşılığında buğday ithalatı' iddialarına yanıt!
SAHADA ÜSTÜN PERFORMANS
KARGU, hem gece hem gündüz etkin operasyon kabiliyeti, gelişmiş elektro-optik ve kızılötesi kameralarla donatılmış olup, 30 dakikadan fazla havada kalabiliyor ve 10 kilometre menzile sahip. Görev iptali, eve dönüş ve kendini imha etme gibi kritik yeteneklere sahip olan KARGU, özellikle yüksek riskli çatışma bölgelerinde askerlerin can güvenliğini artırıyor.
Türkiye, SİHA pazarında liderliği bırakmıyor
YENİ TEKNOLOJİLERLE GÜÇLENİYOR
KARGU'nun sürü İHA teknolojisi sayesinde, birden fazla İHA’nın birlikte görev yapması sağlanabiliyor. Ayrıca, GPS’ten bağımsız operasyon yeteneği sunan KERKES Projesi ile KARGU, farklı koşullarda da görevini başarıyla icra edebiliyor.
KARGU, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin sahadaki operasyonel üstünlüğünü artıran stratejik bir unsur olarak öne çıkıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.