Kızılelma, seri üretime hazırlanıyor

Baykar, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın üretim prototipinin ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli gelişmeyi, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya üzerinden duyurdu ve Kızılelma'nın bu yıl seri üretime geçmesini beklediklerini belirtti.

Kızılelma, seri üretime hazırlanıyor
Yayınlanma:

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma’nın geliştirme süreci devam ediyor. İlk prototiplerden elde edilen verilerle üretim prototipinde yapısal iyileştirmeler ve aviyonik mimaride güncellemeler yapıldı. Ayrıca, başarılı bir şekilde entegre edilen art yakıcılı motor alternatifi ile uçuş testleri gerçekleştirildi.

Temmuz ayında Tekirdağ Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne getirilen KIZILELMA PT-3, motor çalıştırma testini başarıyla geçtikten sonra otomatik taksi, koşu ve teker kesme testlerini tamamladı. Selçuk Bayraktar’ın yönettiği ilk uçuş testi de kritik sistem tanımlama faaliyetleriyle birlikte gerçekleştirildi.

SERİ ÜRETİM BU YIL BAŞLIYOR

Bayraktar, sosyal medya paylaşımında “KIZILELMA'nın üretim prototipi, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Testler devam edecek. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Üretim prototipinin test süreçlerinin tamamlanmasıyla, planlandığı üzere bu yıl içinde seri üretime geçilmesi hedefleniyor. (Yeni Şafak)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.