Levent ilk atış testini başarıyla tamamladı

Roketsan tarafından deniz platformlarını hava tehditlerine karşı korumak amacıyla geliştirilen Levent yakın hava savunma sistemi, ilk atış testini başarıyla geçti. Türk Deniz Kuvvetlerinin savunma kapasitesini artıracak olan Levent, hızlı tepki süresi ve 360 derece atış yeteneği ile dikkat çekiyor.

Levent ilk atış testini başarıyla tamamladı
Yayınlanma:

ROKETSAN, daha önce geliştirdiği hava savunma sistemlerinde edindiği bilgi ve tecrübeyi, Levent sistemine entegre etti. Uçaklar, helikopterler, İHA/SİHA'lar ve seyir füzelerine karşı etkili savunma sağlayacak olan Levent, Türk Deniz Kuvvetleri için önemli bir güç çarpanı olma yolunda ilerliyor.

ÇELİK KUBBE PROJESİNDE KRİTİK ROL

Türkiye’nin entegre katmanlı hava savunmasını sağlayacak olan Çelik Kubbe projesinde de kritik bir görev üstlenecek olan Levent, test takviminde yer alan tüm aşamaları başarıyla tamamladı. Roketsan’ın Sungur ve Hisar hava savunma sistemlerinde kazandığı teknolojik altyapı ve alt sistem çözümleri, Levent sisteminde de kullanılarak yüksek etkinlik sağlandı. Süpersonik hızlara sahip hedeflere karşı etkili olacak sistem, aynı zamanda uzun menzilli tehditlere de karşı koyabilecek kapasitede.

TÜRK DENİZ KUVVETLERİNE GÜÇ KATACAK

Levent’in gelişmiş lançer tasarımı, çoklu füze taşıma ve salvo atış imkanı sunarken, manuel, yarı otomatik ve tam otomatik modlarda kullanılabilecek şekilde geliştirildi. Gemi savaş yönetim sistemine tam entegre çalışarak hızlı reaksiyon süresi ve 360 derece atış kabiliyeti ile donatılan sistem, Türk Deniz Kuvvetlerine esneklik ve vuruş gücü konusunda önemli avantajlar sağlayacak.

Türk Deniz Kuvvetlerinin yeni nesil milli hücumbotları dahil olmak üzere birçok deniz platformunda kullanılacak olan Levent, öz savunma yeteneklerini artırmak için geliştirilmeye devam edecek. Roketsan, Levent’in entegrasyon ve kullanım konseptini Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor ve test süreçleri devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.