Schengen vizesi nedir, Schengen nasıl alınır?

Schengen vizesi, sosyal medyada birçok kişinin merak edip araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. Yurtdışında yaşamak ya da seyahat etmek isteyenler sık sık bu soruyu soruyor.

Schengen vizesi nedir, Schengen nasıl alınır?
Yayınlanma:

Avrupa Birliği bünyesindeki ülkelere gitmek isteyenlerin sıklıkla sorudğu Schengen vizesi kimlere verilir, hangi şartlarda verilir, nerede geçerlidir. Hepsini haberimizde bulacaksınız.

Schengen, özellik olarak Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkelerini kapsayan bölgeye verilen addır. Schengen ülkeleri arasındaki vize serbestisi sayesinde birlik üyesi ülkelerin vatandaşları, sadece kimlik ya da pasaportları ile bölge içinde özgürce, herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebiliyor.

Bölge dışında kalan kişilerden ise vize talep ediliyor. Vize başvurusu yaparak almaları halinde vize sahibi vatandaşlar da benzer haklardan faydalanıyor.

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

Schengen, aynı zamanda uygun kurumlarca verilen ve birliğe bağlı ülkeler içinde özgürce seyahat etmeye izin veren bir vize şeklidir. Schengen bölgesini oluşturan ülkelere bu belge ile kısıtlama olmadan rahatça giriş yapılabiliyor. Şartlara bağlı olarak bu vize ile birden fazla ülke de ziyaret edilebiliyor.

SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR?

Şubat 2020 itibariyle Schengen üyesi ülkelere artık elektronik ortamlarda da başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup imzalayıp başvurular iletilebiliyor. Özellikle pandemi sonrası dönem için hayata geçirilen uygulamayı birçok insan kullanıyor.

Ayrıca gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile de Schengen vizesi alınabilir. Vize başvurusunda bulunacak kişiler, öncelikle ilgili kurumun talep ettiği belgeleri temin ettikten sonra internet üzerinden e-randevu alarak işlemini tamamlayabilir.

Vizeyi aldıktan sonra birlik üyesi ülkeler arasında izin süreniz dahilinde dolaşabilirsiniz. Buradaki önemli nokta, ilk girişin vize alınan ülkeden yapılması gerektiği.

SCHENGEN'E HANGİ ÜLKELER ÜYE

Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.