Sosyal medyada yeni düzenleme mesajı

Discord’a çocuklara yönelik istismar ve müstehcenlik gerekçesiyle getirilen erişim engelinin ardından, sosyal medya platformları yeniden tartışmaların odağında.

Sosyal medyada yeni düzenleme mesajı
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şiddet ve istismar içeriklerine karşı yeni düzenlemeler yapabileceklerini açıkladı.

Kanal 7 yayınında konuşan Uraloğlu, Türkiye’de sosyal medya kullanımının dünya ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekerek, bu alanın disipline edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de sosyal medyanın günlük kullanım süresinin dünya ortalamasını aştığını belirten Uraloğlu, "Dünyada ortalama kullanım 6,5 saatken, bizde bu süre 7 saate ulaşıyor" dedi. Ayrıca, sosyal medyanın hayatın önemli bir parçası olduğunu, ancak kullanıcıların özgürlüklerinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını ekledi.

"DİSCORD'U KAPATTIK"

Uraloğlu, Discord’a getirilen erişim engeline de değinerek, platformda yer alan istismar ve şiddet içerikli paylaşımların toplumda büyük rahatsızlık yarattığını söyledi. "Discord’u kapattık. Bu adımı daha önce atsaydık, tartışmalar daha büyük olabilirdi" ifadelerini kullanan Uraloğlu, bu önlemin toplumun korunması amacıyla alındığını belirtti.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Sosyal medyada kontrolün artırılmasının önemine dikkat çeken Uraloğlu, dijital mecraların belirli kurallara tabi tutulması gerektiğini ifade etti. "İnsanların tercihlerini sınırlandırmamız söz konusu değil, ancak toplumda huzur ve güveni sağlamak için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.