TEKNOFEST Adana'da başladı: Gençler teknolojiyle buluştu

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), sabah saatlerinde kapılarını ziyaretçilere açtı.

TEKNOFEST Adana'da başladı: Gençler teknolojiyle buluştu
Yayınlanma:

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler ve teknoloji meraklıları, yerli ve milli ürünlerle donatılmış festival alanında unutulmaz bir deneyim yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatı’nın Türk bayraklı hava gösterileri büyük ilgi gördü.

aw299580-04.jpg

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde, 128 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, savunma sanayinin yerli ve milli gururu hava araçları ile göz doldurdu. Simülasyonlar, bilim atölyeleri ve geri dönüşüm projelerinin sergilendiği alanda, gençler en yeni teknolojileri yakından inceleme fırsatı buldu.

aw299580-11.jpg

aw299580-11.jpg

GÖKYÜZÜNDE HEYECAN VERİCİ GÖSTERİLER

TEKNOFEST kapsamında, Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı ve TB3 gibi yerli hava araçları gökyüzünde hünerlerini sergiledi. Gösteriler, Jandarma Çelik Kanatlar ve Atak helikopterinin katılımıyla daha da renklendi. Ayrıca paramotor ve üzüm salkımı gösterileri de festivale katılanlara görsel bir şölen sundu.

aa-20241002-35796589-35796584-teknofest-adana-kapilarini-ziyaretcilere-acti.jpg

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da etkinliğin açılışında bir konuşma yaparak teknolojiye olan ilgiyi artırmanın önemine dikkat çekti. Festival, Türkiye'nin teknolojik gelişimini gençlerle buluşturmayı hedefleyerek, heyecan dolu bir gün yaşattı. (İHA/AA)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.