Telegram'ın kurucusu Durov adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Fransa'da 24 Ağustos'ta gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, mahkeme tarafından 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Telegram'ın kurucusu Durov adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı
Yayınlanma:

Ulusal basında yer alan haberlere göre, "otoritelere bilgi vermeyi reddetmek" de dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla sorgulanan Durov, Paris'teki mahkemede hakim karşısına çıktı. Paris Savcılığı, Durov'un 96 saatlik gözaltı süresinin ardından kefaletle serbest bırakıldığını ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanacağını açıkladı. Ayrıca, Durov’a Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildi.

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınma gerekçesi olarak Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı belirtilmişti.

Durov'a yönelik suçlamalar arasında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetmek gibi suçlar bulunuyor. Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov'un, Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yapılan ön soruşturmanın ardından 8 Temmuz'da açılan "X" soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını ve hakkında 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.