Telegram'ın kurucusuna başkasının yaptığı suçlardan gözaltı

Paris Savcısı Laure Beccuau, Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan Rus asıllı milyarder Pavel Durov’un 8 Temmuz'da çocuk istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılık ile ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

Telegram'ın kurucusuna başkasının yaptığı suçlardan gözaltı
Yayınlanma:

Savcı Beccuau, Durov’un adı açıklanmayan bir kişiye yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alındığını belirtti. Durov'un çarşamba gününe kadar gözaltında tutulabileceği ifade edildi.

Telegram, Durov'un Avrupa'da sık sık seyahat ettiğini ve platformun kötüye kullanımından sorumlu tutulmasının saçmalık olduğunu öne sürdü. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise, Durov'un tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmediklerini ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmanın yanlış olacağını belirtti.

Durov, Azerbaycan'dan özel bir jetle Paris yakınlarındaki Le Bourget Havaalanı’na indikten kısa bir süre sonra gözaltına alındı. Polis, Durov'un Telegram ve sosyal medya üzerinden işlenen siber ve mali suçlarla iş birliği yapmadığını belirterek gözaltına alındığını ifade etti. Telegram'daki moderatör eksiklikleri ve polisle iş birliği yapılmaması nedeniyle platformda suçların işlenmesine izin verildiği iddia ediliyor.

"Rusya'nın Mark Zuckerberg'i" olarak anılan 39 yaşındaki milyarder Durov, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri çifte vatandaşlığına sahip. Forbes tarafından 15,5 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin edilen Durov, geçtiğimiz nisan ayında bazı hükümetlerin kendisine baskı yapmaya çalıştığını, ancak Telegram'ın “jeopolitik bir oyuncu” değil, tarafsız bir platform olarak kalması gerektiğini söylemişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.