Türkiye hangi sosyal medya araçlarında zaman geçiriyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, We Are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan 'Dijital 2024 Global Genel Bakış ve Türkiye Raporu'ndaki Nisan ayı verilerini değerlendirdi.

Türkiye hangi sosyal medya araçlarında zaman geçiriyor?
Yayınlanma:

Buna göre dünya genelinde cep telefonu kullanım oranının 2024 yılında yüzde 69'u aşarak 5,65 milyara ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin interneti benimseme oranında dünya sıralamasında yüzde 86,5 ile 36'ncı sırada yer aldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanıcılarının günde ortalama 7 saat civarında internet üzerinde vakit geçirdiğini açıkladı. Bu durumun Türkiye'yi dünya genelinde 19'uncu sıraya taşıdığını ifade etti.

Ülke genelinde nüfusun yüzde 86,5'inin internet kullandığını, yüzde 93,8'inin mobil bağlantıya sahip olduğunu ve yüzde 67,4'ünün sosyal medya kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, hücresel mobil internetin ortalama indirme hızının 37,66 Mbps, sabit internetin ise 41,90 Mbps olduğunu bildirdi. İnternet kullanımının en yaygın nedenlerinin bilgi arama, haberleri takip etme, nasıl yapılacağını öğrenme, ürün ve marka araştırması ve sosyal ilişkiler olduğunu da dile getirdi.

Sosyal medya kullanımında Türkiye'de kullanıcı başına aylık en fazla sürenin Instagram ile 21 saat 24 dakika, ikinci sıranın ise TikTok ile 20 saat 54 dakika olduğunu aktaran Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin sosyal medyada fenomenleri takip etme oranının dünya genelinde yüzde 11,7 ile 49'uncu sırada olduğunu paylaştı.

Son olarak, 2023 yılı verilerine göre Türkiye'nin e-ticarette haftalık çevrim içi alışveriş yapan internet kullanıcıları açısından yüzde 64,6'lık oranla dünya genelinde 3'üncü sırada yer aldığını belirten Bakan Uraloğlu, dijital kullanım ve eğilimlerin Türkiye'deki durumu hakkında kapsamlı bir değerlendirme sundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.