Türkiye hava sahası yerli silahlara emanet

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye'nin hava savunma yeteneklerini önemli ölçüde güçlendirecek olan "Çelik Kubbe" sistemini tanıttı. İkinci, bu sistemin Türkiye'nin tüm topraklarını havadan gelen saldırılara karşı koruyacağını ve içerisine SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, HİSAR füze ailesi, uzun menzilli SİPER bölgesel hava savunma sistemi ve ALKA lazer sisteminin dahil olacağını belirtti.

Türkiye hava sahası yerli silahlara emanet
Yayınlanma:

TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nda değerlendirmelerde bulunan Murat İkinci, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin büyük bir teknolojiye ulaşma ve uzay teknolojilerine erişme hedeflerini desteklediğini ifade etti. İkinci, bu tür yarışmaların gençlerin motivasyonunu artırarak teknolojik gelişime katkıda bulunduğunu vurguladı.

Roketsan’ın geliştirdiği Kara Atmaca füzesinin de önemli bir yenilik olduğuna dikkat çeken İkinci, füzenin başarılı testlerinin tamamlandığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmeye hazır olduğunu açıkladı. Kara Atmaca’nın, derin vurma ve saldırı kapasiteleriyle kara kuvvetlerine önemli bir avantaj sağlayacağını ifade etti.

İkinci, Çelik Kubbe Projesi’nin Türkiye'nin hava savunma alanındaki yeteneklerini bir üst seviyeye taşıyacağını belirterek, Çelik Kubbe'nin, ANKA, SUNGUR, SİPER gibi gelişmiş sistemlerle entegre edileceğini ve Türkiye'nin bu sistemlere sahip ender ülkelerden biri olacağını söyledi. Ayrıca, dron saldırılarına karşı lazer teknolojilerinin en etkili koruma yöntemlerinden biri olduğunu ve Roketsan’ın ALKA lazer sisteminin bu tehditlere karşı önemli bir savunma aracı olarak kullanılacağını belirtti.

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.