WhatsApp'tan devrim gibi iki özellik geliyor

WhatsApp, "sesli sohbet" ve ekran paylaşımı üzerine iki yeni özelliği duyurmaya hazırlanıyor. Biri yolda, diğeri kullanılabilir hale geldi bile.

WhatsApp'tan devrim gibi iki özellik geliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

İlk günkü kullanımından adım adım başka alanlara yelken açan WhatsApp'ın iki dev özelliği daha kullanıma sunuluyor. Özellikle "Sesli sohbet" isimli bir özelliğin testleri WhatsApp gruplarını Discord benzeri bir yapıya dönüştürebilecek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şu sıralar daha çok yeni özelliklerle haberlerimize konu oluyor. 2.23.7.12 kodlu beta sürüm, yeniliklerin bunlardan ibaret olmayacağını gözler önüne serdi.

WhatsApp'ta bir grup olarak mesajlaşabiliyor veya görüntülü görüşebiliyorsunuz. Ayrıca isteseniz bir grup veya kişi ile sesli görüşme de yapabiliyorsunuz. İşte son Android beta sürümde görülen yeni özellik, sesli konuşmalar için yeni imkanlar sağlayacak gibi görünüyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre WhatsApp, grup sohbetlerine sesli sohbet getiren yeni özelliğini beta kullanıcılarıyla test etmeye başladı. Özelliğin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

WABetaInfo tarafından keşfedilen yeni özellik, bir grubun sayfasındaki üst bölümde bulunan arama simgesini değiştiriyor. Bunun yerine ses dalgalarını andıran yeni bir simge getiriyor. Bu simgeye dokunan kullanıcılar, standart aramanın yanında "sesli sohbet" isimli yeni bir seçenek görecek. Henüz geliştirme aşamasında olan özelliğin nasıl çalışacağı şimdilik bilinmiyor.

1.jpg

PEKİ YENİ ÖZELLİK NELER SUNABİLİR?

WhatsApp'ın halihazırda sesli konuşma imkanı sunduğunu zaten biliyoruz. Haliyle, bu yeni "sesli sohbet" özelliğinin bir farkı olacaktır. Yeni özellik, kullanıcıların isterse girecekleri, istedikleri zaman çıkıp yeniden girebilecekleri bir yapıya sahip olacak. Evet, WhatsApp'ın yeni özelliği Discord odalarına fazlasıyla benzer olacağa benziyor.

EKRAN PAYLAŞIM ÖZELLİĞİ ONLİNE TOPLANTILARIN GÖZDESİ OLACAK

Sesli sohbetin ardından Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp üzerinde yapılan görüntülü görüşmelerde mobil cihazın ekranını görüşmeye yansıtmaya olanak tanıyan özelliğini de tanıttı. Bu özelliğin uygulamayı güncellemiş herkes tarafından kullanabileceğini duyurdu.

3.png

"EKRAN PAYLAŞIMI ÖZELLİĞİNİ EKLİYORUZ"

Mark Zuckerberg, Instagram'da bulunan Meta'nın kanalında paylaştığı duyuruda, "WhatsApp'ta görüntülü arama sırasında ekranınızı paylaşma özelliğini ekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mark Zuckerberg'ün ekran paylaşımı özelliğini denediği bir görüntü de izleyenlere gösterildi.

iOS ve Android cihazlarındaki kullanıcıların uygulamanın son sürümünü güncellemeleri halinde özelliği kullanabilecekleri belirtildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.