Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği yeni web sitesi ile hizmette!

Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği, yeni web sitesi "www.kooperatifpazari.com" ile hizmete girdi. Kooperatifçilik ve Ahilik felsefesini birleştirerek kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha etkin olmasını hedefleyen bu platform, kadın kooperatiflerinin ürünlerini tanıtma ve pazarlama imkanı sunacak.

Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği yeni web sitesi ile hizmette!
Yayınlanma:
Güncelleme:

KIRSİAD Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Çavuş'un verdiği bilgilere göre, Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği, insanların ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılaması amacıyla oluşturulan özerk bir teşkilat olarak kuruldu.

Kooperatiflerin temel değerleri arasında kendi kendine yardım, sorumluluk, demokrasi, eşitlik, adalet, dürüstlük ve dayanışma yer alıyor. Bu değerler, Ahilik felsefesi ile örtüşüyor. Ahilik, insan odaklı bir yaklaşım benimseyerek kaliteli üretim ve helal kazancı ön planda tutuyor.

AHİLİK VE KADIN KOOPERATİFLERİ

Anadolu’da ticaret erbabının yaşattığı Ahilik, asırlar öncesinde hayata geçirildi ve modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti ve kalite standardı gibi kavramların temelini oluşturdu. Bu bağlamda, Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği, Ahilik felsefesini temel alarak kurulmuş ve kadınların iş yaşamında daha etkin olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

ÜST BİRLİĞİN YAPISI VE KURUCU KOOPERATİFLER

Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği, Gülcan Şimşek Çavuş başkanlığında kuruldu. Üst birliğin kurucu kooperatifleri ve başkanları şu şekilde:

  1. Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Gülcan Şimşek Çavuş
  2. Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Sultan Şahin
  3. Asula Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Şenay Gürel Bülbül
  4. Angora Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Sibel Yurtyeri
  5. Kaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Canan Ünal
  6. Hüma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Semra Çiftçi
  7. Bayburtlu Bacılar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi - Feryal Haşlak

Bu kooperatiflerin yanı sıra, yeni kooperatiflerin de birliğe katılımı planlanıyor.

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME

Üst Birlik, kooperatifçilik eğitim yetkisi almak için Ticaret Bakanlığına başvurarak bu yetkiyi aldı. Bu kapsamda, "www.kooperatifokulu.com", "www.kooperatifdenetimleri.com" web siteleri ve "Kooperatif TV" ile "Denetim TV" YouTube kanalları kuruldu. Bu platformlar aracılığıyla kooperatiflere ücretsiz olarak mevzuat konusunda bilgilendirmeler yapılacak.

SOSYAL SORUMLULUK VE E-TİCARET

Üst Birlik, tüm kadın kooperatiflerinin ürünlerini tanıtma ve pazarlama amacıyla "www.kooperatifpazari.com" adlı e-ticaret sitesini hayata geçirdi. İlk etapta yaklaşık 500 kadın kooperatifinin bilgileri ve ürünleri siteye yüklenmeye başlandı. Bu girişim, kadınların ekonomik faaliyetlerde daha etkin olmalarını hedefliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum