Yavaş, Ankara'da yaşayan Mucurlular ile buluştu

Kırşehirli Dernekler Federasyonu'na bağlı Mucurlular Derneği tarafından Ankara Gençlik Parkı'nda "Gurbette Memleket Hasreti" yemeği düzenlendi.

Yavaş, Ankara'da yaşayan Mucurlular ile buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Kırşehirli Dernekler Federasyonu'na bağlı Mucurlular Derneği, Ankara Gençlik Parkı'nda "Gurbette Memleket Hasreti" adıyla yemek düzenledi.

Etkinliğe çok sayıda davetli katılırken, programda memleket özlemi ve gurbet hayatı konuları ön plandaydı. Mucurlular Derneği Genel Başkanı Veysel Eken, bu tür organizasyonların hemşehriler arasındaki dayanışmayı güçlendirdiğini ve kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladığını ifade etti.

Etkinlikte bir araya gelen Mucurlular, bu tür buluşmaların devam etmesi gerektiğini belirterek, gurbette yaşayan Kırşehirlilerin bir araya gelmesi için yeni etkinliklerin de yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da düzenlenen davete katıldı. Mansur Yavaş'a Mucurgücü forması hediye edildi.

img-20240920-193025.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ahilik konusunda uzun süredir büyük toplantılar yapıldığını belirterek, Kırşehirliler Vakfının düzenleyeceği Neşet Ertaş’ı anma toplantısına da dikkat çekti.

img-20240920-194849.jpg

Yavaş, konuşmasında Kırşehir kültürünün ilçe ve şehirleriyle birlikte korunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kültürü gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Dernekler ve bu tür toplantılar bunun için var. Birlikte hareket ederek, ayrışmadan bu kültürü yaşatmak ve aktarmak bizim görevimiz" dedi.

Kırşehirlilerin Ankara'da bir araya gelerek oluşturdukları cemiyetin önemine değinen Yavaş, “Ankara gurbet olmayabilir, ancak mesafe dolayısıyla bir araya gelerek bu güzel adetleri ve gelenekleri somut ve somut olmayan miraslarıyla gelecek kuşaklara aktarıyorlar. Bu duyarlılıklarından dolayı herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

img-20240920-194209.jpg

Yavaş, geleneklerin korunmadığı takdirde yok olacağı uyarısında bulunarak, "Bu adetleri, gelenekleri yaşatmazsak, gelecek nesiller bunları unutacaktır. Bu miras bize büyüklerimizden emanettir ve biz de bunu gelecek kuşaklara taşımak zorundayız" dedi.

img-20240920-194338.jpg

Toplantının önemine vurgu yaparak konuşmasını sonlandıran Mansur Yavaş, "Bu toplantı ve kültüre sahip çıkmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar diliyorum" şeklinde konuştu.​​​​​​

Yemekte, geleneksel ahi pilavı ikram edilirken, yöresel türküler eşliğinde katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

www-anadolugazete-com-tr-20240920-191203-0000.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.