Başçavuş Çifte Hamamı restore edildi!

Yozgat'ta, 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından inşa edilen ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hamam, iki asırlık tarihiyle Yozgat'ın önemli kültürel miraslarından biri olarak dikkat çekiyor.

Başçavuş Çifte Hamamı restore edildi!
Yayınlanma:

Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa'nın yaptığı 'Yanan Hamam' olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı restore edildi.

''ONARIMLAR TİTİZLİKLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ''

1978 yılında hamamın kazan dairesinde çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen ve bu sebeple 'Yanan Hamam' olarak anılmaya başlanan Başçavuş Çifte Hamamı, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buldu. Restorasyon sürecinde, hamamın orijinal mimarisine sadık kalınarak gerekli onarımlar titizlikle gerçekleştirildi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, restorasyon sürecinde hamamın tarihi dokusunun korunmasına büyük özen gösterildiğini vurguladı. Vali Özkan, yapının tüm detaylarının aslına uygun olarak yenilendiğini belirterek, "Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte hamam, hem bölge halkının hem de ziyaretçilerin kullanımına açılacak." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.