Çekerek Belediyesinden çölyak hastalarına destek

Yozgat Çekerek Belediyesi, çölyak hastaları için Çekerek Irmağı üzerinde kurulan su değirmeniyle glütensiz karabuğday unu üretiyor.

Çekerek Belediyesinden çölyak hastalarına destek
Yayınlanma:

Yozgat Çekerek'te çölyak hastaları için karabuğday unu üretiliyor. Çekerek Irmağındaki su değirmeninde üretilen karabuğday unu Çekerek Belediyesi tarafından üretiliyor ve içerisinde glüten yer almıyor.

Günümüz teknolojisine rağmen gelenekleri yaşatmak adına su değirmeni kurduklarını ifade eden Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, içeriğinde katkı maddesi bulunmayan un ürettiklerini dile getirdi. Çakır, karabuğday ununun pahalı olduğunu ve bu sebeple Çekerek Irmağı etrafındaki arazilere karabuğday ektiklerini söyledi.

ÇÖLYAK OLAN VATANDAŞLARA BELEDİYEDEN DESTEK

Başkan Çakır, Çekerek Belediyesi olarak çölyak hastalarına destek amacıyla bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Çakır, belediyenin su değirmeninde önceden ata buğdayından un üretimi yaptıklarını belirtti. Şimdi ise sindirim ve boşaltım sistemi rahatsızlığı olan çölyak hastaları için karabuğday unu üretimine geçtiklerini söyledi ve çalışmanın belediyenin bir sosyal destek projesi olduğunu vurguladı. Karabuğday ununun glütensiz bir alternatif olduğunu ve normal un tüketemeyen çölyak hastaları için önemli bir alternatif olduğunu belirten Çakır, çölyak hastası olan ilçe vatandaşlarına destek olmak amacıyla, belediyenin arazilerinde ektikleri karabuğdayı bu vatandaşlarla paylaşacaklarını ifade etti. Ayrıca ürünün paketlenmesi, markalaşması ve üretim kapasitesinin artırılarak daha fazla kişiye ulaşılması hedeflendiğini belirtti. Çakır son olarak, Çekerek Kadın Girişimci Kooperatifi ve Yöresel Ürünler Satış Merkezi aracılığıyla ürettikleri karabuğday ununu satışa sunmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.