Çelebi Kaymakamı Metehan Toy Kimdir? Metehan Toy'un hayatı ve kariyeri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile birçok kaymakamın ve vali yardımcılarının görev yeri değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan atama bilgilerine göre Kırıkkale'nin Çelebi ilçesine Metehan Toy Kaymakam olarak atandı. Peki Metehan Toy kimdir? Metehan Toy'un hayatı ve kariyeri? İşte detaylar...

Çelebi Kaymakamı Metehan Toy Kimdir? Metehan Toy'un hayatı ve kariyeri
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Denizli Bozkurt Kaymakamı Metehan Toy, Kırşehir Vali Yardımcısı olarak atandı. Peki Metehan Toy kimdir? Metehan Toy'un hayatı ve kariyeri nasıl? İşte detaylar...

METEHAN TOY KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırıkkale'nin Çelebi ilçesine Kaymakam olarak atanan Metahan Toy lisans eğitimini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Toy, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Hukuku ana bilim dalında yüksek lisans yaptı. Metehan Toy evli olup iyi düzeyde İngilizce konuşabilmektedir.

METEHAN TOY'UN HAYATI VE KARİYERİ

Metehan Toy, mezuniyeti sonrası girmiş olduğu KPSS ve kurum sınavlarını başarıyla tamamlamış ve Türkiye Cumhuriyeti Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na Uzman Yardımcısı olarak atanmıştır. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kaymakamlık sınavını da başarıyla geçen Toy, Çanakkale Valiliği'nde il merkez stajını, Balıkesir’in Karesi ve Manyas, Sivas’ın Gemerek, Doğanşar, Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde mülkiye müfettişi refakatinde, Tokat‘ın Niksar ve Ankara’nın Elmadağ ilçelerinde kaymakam refikliği stajlarını tamamladı.

Metehan toy İngiltere'nin Sheffield şehrinde bulunan Sheffield Üniversitesinde İngilizce eğitimi aldı. Eğitimi sonrası yurda dönen Toy, deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'ta görevlendirildi. Dulkadiroğlu ilçesi çadır kentler, Türkoğlu ilçesi konteyner kentler koordinatör kaymakamı olarak çalıştı.

18 Eylül 2023 tarihinde Denizli'nin Bozkurt ilçesine atanan Metehan Toy, son olarak 1 Temmuz 2024 tarihinde Kırıkkale'nin Çelebi ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.