İstanbul'u terk edip Yozgat'a döndü: Yüzlerce hayvan besliyor!

İstanbul'un kalabalık ve telaşlı atmosferinden sonra memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesine kesin dönüş yapan Hasan Şahan, şehir hayatının karmaşasından uzak, doğayla iç içe bir yaşam sürüyor. Uzun yıllar İstanbul'da özel bir kreşte güvenlik amirliği yaptıktan sonra memleketine geri dönen Şahan, şimdi ise kendi bahçesinde yüzlerce kanatlı hayvanla birlikte mutlu bir yaşam sürdürüyor.

İstanbul'u terk edip Yozgat'a döndü: Yüzlerce hayvan besliyor!
Yayınlanma:

Bahçesinde kurduğu kafeslerde farklı türlerde yaklaşık 100 kanatlı hayvanın yanı sıra barınak ve ahırda da bir at ile 8 kangal köpeğini besleyen Hasan Şahan, çocukluğundan beri hayvanlara olan ilgisini profesyonel bir hobiye dönüştürmüş durumda. Şefaatli ilçesindeki evinin bahçesine kurduğu 11 kafes, ahır ve barınaklarında hindiden tavuğa, ördekten kaza ve güvercine kadar 15 farklı çeşit kanatlı hayvanı yetiştiriyor.

YALNIZCA HOBİ DEĞİL GEÇİM KAYNAĞI

Hasan Şahan, memleket hasreti ve hayvan sevgisinin kendisini Yozgat'a çektiğini ifade ederek, artık bu işi sadece hobi olarak değil aynı zamanda bir geçim kaynağı olarak da görüyor. Hayvanların bakımı ve beslenmesiyle geçirdiği zamanın kendisine huzur verdiğini vurgulayan Şahan, hayvanlar arasında geçirdiği zamanın bedensel ve zihinsel yorgunluğunu aldığını dile getirdi.

hayvan.jpg

İstanbul'daki yaşam düzenini terk ederek memleketine döndüğüne pişman olmadığını söyleyen Şahan, büyükşehirlerdeki imkanların ve paranın memleket yaşantısından daha iyi olduğu algısının yanıltıcı olduğunu ifade etti. Herkesin memleketinin kıymetini bilmesi gerektiğini vurgulayan Şahan, büyükşehirlerdeki yaşamın getirdiği zorlukları görmeyenlerin memleketlerini terk etmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.