Keklik popülasyonu artıyor: 800 keklik doğaya salındı!

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yozgat Şube Müdürlüğü tarafından işletilen Çalatlı Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim Tesisi'nde yetiştirilen 800 keklik, Yozgat'ın Nohutlu Tepesi'nde düzenlenen bir etkinlikle doğaya salındı.

Keklik popülasyonu artıyor: 800 keklik doğaya salındı!
Yayınlanma:

Yozgat'ta yetiştirilen 800 keklik, Nohutlu Tepesi'nden doğaya salındı.

Etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Necdet Özcan ve DKMP Şube Müdürü Cihan Eğilmez katıldı.

BUGÜNE KADAR 30 BİN KEKLİK DOĞAYA SALINDI

Keklik Üretim İstasyonu, 2007 yılından bu yana toplam 208 bin keklik üreterek, 35 ilde dağıtımını gerçekleştirdi. Yozgat genelinde ise şimdiye kadar 30 bin keklik doğaya salındı.

Etkinlik sonrası bir konuşma yapan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, "Yozgat'ın tarım kenti olduğunu vurgulayarak, hububatta zararlılarla mücadelede doğal dengeyi korumanın önemine dikkat çekti. Keklik popülasyonunun artırılması ve tarım zararlılarıyla doğal denge içinde mücadele etmek amacıyla, Aydıncık, Çekerek, Boğazlıyan ve Yozgat merkezde keklik salımı gerçekleştirdik. Bugün 800 kekliği doğaya saldık ve hem doğamıza hem de coğrafyamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.