Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ten TikTok teklifi: Sosyal medyada 'Sayaç' uygulaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, özellikle TikTok'ta Türk gelenek ve göreneklerine aykırı paylaşımların engellenmesi ve sosyal medya platformlarında işlenen suçların önlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Öztürk, "TBMM Başkanlığını görev almaya davet ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ten TikTok teklifi: Sosyal medyada 'Sayaç' uygulaması
Yayınlanma:

Halil Öztürk tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifi, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlar ile Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da önemli değişiklikler öngörüyor. Teklifte, TikTok’taki genel ahlaka, kamu yararına, Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine aykırı içeriklerin Türkiye temsilciliği tarafından yayına girmeden engellenmesi gerektiği belirtiliyor. Engellenmemesi durumunda içeriğe erişim engeli getirilmesi, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde ise bant daraltma ya da trafiğin durdurulması yönünde düzenlemeler yer alıyor.

SOSYAL MEDYADA SAYAÇ UYGULAMASI TEKLİFİ

Öztürk’ün teklifinde, sosyal medya kullanıcılarının cep telefonu numarası ile giriş yapması zorunluluğu getirilmesi ve sosyal medya uygulamalarında “sayaç” uygulamasının aktif hale getirilmesi öngörülüyor. Böylece kullanıcılar, ne kadar zaman geçirdiklerini görebilecek ve belirli bir süre sonunda uygulama otomatik olarak kapanacak.

MHP'li Halil Öztürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "TikTok’taki ahlaksızlığa son vermek gayesi ile bir süredir üzerinde çalıştığımız kanun teklifi meclis başkanlığına sunulmuş bulunmaktadır. Teklifimizde, TikTok içeriklerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Savcılık ve BTK tarafından verilen kararlarla, TikTok'ta genel ahlaka aykırı içeriklerin engellenmesinin önünü açıyoruz" dedi.

Öztürk, sosyal medya uygulamalarına girişte telefon numarası zorunluluğu ile trollük ve itibar suikastlerinin önüne geçileceğini belirtti. Ayrıca, sayaç uygulaması ile sosyal medya ve ekran bağımlılığının önlenmesi hedefleniyor.

TBMM'YE ÇAĞRI

Öztürk, TBMM ve milletvekillerine çağrıda bulunarak, "Bu değişiklikleri yapmamızdaki gerekçemiz, ahlaksızlıkların önüne geçmek, Türk gençliğini temiz ve sağlıklı bir istikballe buluşturmak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatabilmek, milli ve manevi değerlerimizi muhafaza etmek, itibar suikastlarına dur demek, küfür, hakaret ve şiddet halinin önüne geçmektir" ifadelerini kullandı. Teklifin ilgili komisyonda görüşülerek TikTok başta olmak üzere sosyal medyadaki sorunların çözülmesini umut ettiklerini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.