Kırıkkale Valisi Mehmet Makas'tan açıklama: Projelerin detayları belli oldu

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık yaptı. Vali Makas il genelinde yürütülen projeler hakkında açıklamalar yaptı.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas'tan açıklama: Projelerin detayları belli oldu
Yayınlanma:

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında il genelindeki projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkanlığında gerçekleşen Toplantı Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Vali Makas il genelinde gerçekleşecek projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Makas, proje kapsamında il genelinde yürütülen proje sayısının 228 olduğunu ve proje maliyetinin toplamda 13 milyar 773 milyon 469 bin lira olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütüldüğünü söyleyen Makas, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgeleri sıralı bir şekilde yayınlandı. Vatandaşımızı memnun edemediğimiz hiçbir hizmetin hükmü yoktur. İnşallah hep beraber koordineli bir şekilde ilimize en iyi hizmeti vereceğiz" dedi. Makas, Kurumlar arası iletişim olduğunu ve Kırıkkale'ye hizmet etmeye devam edeceklerini aktardı.

''İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN''

Vali Makas, önceliğinin vatandaşların memnuniyeti olduğunu söyledi.

Açıklamalarında ''İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın şiarı ile yol almalıyız. Vatandaş varlık sebebimiz. Vatandaş memnuniyeti önceliğimiz olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgeleri sıralı bir şekilde yayınlandı. Vatandaşımızı memnun edemediğimiz hiçbir hizmetin hükmü yoktur. İnşallah hep beraber koordineli bir şekilde ilimize en iyi hizmeti vereceğiz. Rabbim alacağımız kararları hayırlı uğurlu etsin" dedi.

''TOPLAM PROJE SAYISI 228 ADET ''

İl geneli yürütülen toplam proje sayısı 228 adet olduğunu açıkladı ve bu projelerin toplam maliyeti 2 milyar 23 milyon 685 bin lira olduğunu toplantıda paylaştı.

Makas, "Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca; ilimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 228 adettir. Bu projelerin proje bedelleri toplamı 13 milyar 773 milyon 469 bin TL olup, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 1 milyar 726 milyon 338 bin TL'dir. Projelerin 2023 program yılı gelen ödeneklerin toplamı 2 milyar 23 milyon 685 bin TL olup, 3. dönem sonu itibariyle harcama tutarı 976 milyon 558 bin TL'dir. 2023 yılı gelen ödeneğe göre harcama oranı yüzde 48.26, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 49.63 seviyesindedir."

Vali Makas 228 projenin 116'sının devam ettiğini ve 17 projenin de ihale aşamasında olduğunu söyledi. Bunların içinde 52 projenin tamamlandığını belirtti.

Konuşmaların sonunda il geneli devam etmekte olan ve biten projeler hakkında sunum gerçekleşti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.