Kırıkkale Yahşihan'da nüfus patlaması: Öğrenciler ilçeyi canlandırdı

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi, üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte büyük bir nüfus artışı yaşadı. Normalde 39 bin olan ilçe nüfusu, öğrenci göçüyle yaklaşık 80 bine ulaştı. Bu durum, ilçedeki hareketliliği artırırken, yurtlar ve apart evler öğrencilerle dolup taştı.

Kırıkkale Yahşihan'da nüfus patlaması: Öğrenciler ilçeyi canlandırdı
Yayınlanma:

Kırıkkale'deki Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtların kapasitesi 8 bin 200 kişiyi buluyor ve doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıktı. Öğrencilerin kayıtlarını tamamlamak için aileleriyle birlikte geldikleri yurtlarda yoğun bir trafik yaşandı. Yahşihan’ın en işlek caddelerinden biri olan Devlet Bahçeli Bulvarı'nda araç trafiği arttı, park sorunu da gözlemlendi.

ÖĞRENCİLERİN MEMNUNİYETİ DİKKAT ÇEKTİ

Üçüncü yılına KYK yurtlarında devam eden üniversite öğrencisi İrem Çalım, "Yurdu ve odamı seviyorum. Temizlik düzenli yapılıyor ve genel olarak memnunum" diyerek yurt hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir başka öğrenci Elanur Aycan da, yurttaki güvenlik ve ortamdan son derece memnun olduğunu belirtti. Aycan, "Yeni gelen arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz, hepimiz sıcakkanlıyız ve ortam gayet güzel" diyerek yurda yeni katılanlara tavsiyelerde bulundu.

adsiz-tasarim-6.png

VELİLER DE GÜVENLİ BİR ORTAMDAN MEMNUN

Kayseri'den gelen öğrenci velisi Ayla Şalvarcı, "Yurt kaydımızı internet üzerinden yaptık. Devletimizin koruması altında olması, kız çocuğu annesi olarak beni rahatlatıyor" diyerek duygularını paylaştı. Aynı şekilde Ankara’dan gelen Turgay Kukuş da, çocuğunun kaydını tamamlayarak güvenli bir şekilde yurda bıraktığını belirtti.

adsiz-tasarim-7.png

YENİ BAŞLAYANLARIN HEYECANI

İlk kez çocuğunu üniversiteye gönderen Tacettin Erkanat, yaşadığı heyecanı şu sözlerle dile getirdi: "Ağabeyi üniversite okudu ama bu çocuğum ilk kez dışarı çıkıyor, bu yüzden biraz daha heyecanlıyız." Veliler, çocuklarını güvenli bir ortamda bırakmanın huzuru içinde Yahşihan’dan ayrıldılar(HABER7)

KIRIKKALE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.