Kırıkkale'de Cumhuriyet coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı Kırıkkale'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kırıkkale'de Cumhuriyet coşkuyla kutlandı
Yayınlanma:

Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kırıkkale Fevzi Çakmak Caddesi'nde düzenlenen törende Vali Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, alana toplanan vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu.

kirikkale4.jpg

"ŞANLI YÜRÜYÜŞLERE İMZA ATMIŞIZ"

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, tarihin en anlamlı günlerinden birini yaşadıklarını belirterek "Şanlı tarihimiz boyunca her zaman yeniden doğuşlara, şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum." dedi.

kirikkale3.jpg

ÖDÜL TÖRENİ DE DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler bu anlamlı günde ödüllerine kavuştu.

kirikkale2.jpg

Ödül törenin ardından Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığının narkotik köpeği 'Tutar'ın yaptığı gösteri büyük ilgi gördü. Kırıkkale'deki kutlamalar, tören geçidiyle sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.