Kırıkkale'de dolandırıcılara karşı vatandaşlara uyarı!

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, son dönemde artan telefon dolandırıcılığı vakalarına karşı vatandaşları bilinçlendirme amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi.

Kırıkkale'de dolandırıcılara karşı vatandaşlara uyarı!
Yayınlanma:

Dolandırıcıların sıklıkla kullandığı yöntemler hakkında detaylı bilgi veren ekipler, özellikle polis, savcı veya bankacı gibi tanıtımlarla kişisel bilgi veya para taleplerinin dolandırıcılık amacı güttüğünü vurguladı. Vatandaşlara, böyle durumlarla karşılaştıklarında kişisel bilgilerini paylaşmamaları ve durumu hemen polise bildirmeleri çağrısında bulundu.

KADES UYGULAMASI DA TANITILDI

Ayrıca, Toplum Destekli Polisler, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı hızlı ve etkili müdahale sağlayan Kadın Destek (KADES) uygulaması da tanıtıldı. KADES uygulaması ile ilgili detaylı bilgi veren ekipler, uygulamanın nasıl kullanılacağı konusunda broşürler dağıtarak vatandaşların bilinçlenmesini sağladı.

kades.jpg

Bu kapsamlı bilgilendirme çalışmalarıyla ilgili konuşan Sonay Doğanbek, KADES uygulamasının kendisine şiddet gördüğü ortamdan kurtulup güvenli bir yere yerleşme fırsatı tanıdığını belirtti. Doğanbek, uygulama sayesinde polisin hızlı müdahalesiyle kendisini güvende hissettiğini ve çocuklarıyla birlikte koruma altına alındığını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.