Kırıkkale'nin özel lezzeti: Damak çatlatan Madımak!

Kırıkkale'nin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan madımak yemeği, yaz aylarında sofralara renk katıyor. Besleyici özellikleri ve eşsiz tadıyla öne çıkan bu yemek, ziyaretçilerin favorileri arasında yer alıyor.

Kırıkkale'nin özel lezzeti: Damak çatlatan Madımak!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Madımak yemeği, Kuzukulağıgiller ailesine ait besleyici bir bitki olan madımağın kullanımıyla hazırlanıyor. Sağlık dostu olan bu ot, taze olarak toplandıktan sonra öğünlük poşetlerde dondurucuda saklanabilir, böylece mevsim dışında da tüketilebilir.

Kırıkkale'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte madımak pazarlarda yerini almaya başlıyor. Bu şifa deposu olan bitkiyle yapılan yemeği sofralardan eksik etmeyenler, geleneksel bir lezzetin keyfini sürüyor.

Haberin devamı için tıklayın...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.