Kırşehir Emniyeti'nden yolcu otobüslerine gizli denetim

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, şehirler arası otobüslerde sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemek amacıyla yolcu gibi otobüslere binerek denetim yaptı. Bu uygulama, yol güvenliğinin artırılması ve kurallara uymayan sürücülerin tespit edilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.

Kırşehir Emniyeti'nden yolcu otobüslerine gizli denetim
Yayınlanma:

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, denetimlerini farklı illere yaptıkları seyahatlerle sürdürüyor. Memurlar, yolcu gibi bilet alarak Kırşehir’den İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir ve Yalova gibi büyük şehirlere gidiyor ve bu yolculuklar sırasında otobüs şoförlerinin trafik kurallarına uyup uymadığını gözlemliyor.

adsiz-tasarim-52.png

ŞOFÖRLERİN KURALLARA UYUMLARI DENETLENİYOR

Bu denetimlerin amacı, yolcuların güvenliğini sağlamak ve otobüs şoförlerinin trafik kurallarına riayet edip etmediğini yerinde gözlemlemek. Trafik ekipleri, yolculuk sırasında şoförlerin trafik kurallarına uygun şekilde araç kullanıp kullanmadıklarını ve yolculara emniyet kemeri kullanımı konusunda uyarı yapıp yapmadıklarını kontrol ediyor. Varış noktasına ulaşıldığında ise hem sürücülere hem de yolculara güvenli seyahat ve emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirme yapılıyor.

EMNİYET KEMERİ KULLANIMI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Bursa’dan Kırşehir’e yolculuk yapan görevli polis memuru A.F., seyahat sonrasında yaptığı açıklamada, otobüs kazalarında yaşanan can kayıplarının genellikle yolcuların savrulması ya da araç dışına fırlaması sonucu meydana geldiğini belirtti. A.F., yapılan araştırmalara göre emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarındaki can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 60 oranında azalttığını ifade etti. Yolculara emniyet kemeri takmanın hayati önem taşıdığını hatırlatan A.F., herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.