Kırşehir’de park ve bahçelerde güvenlik denetimi gerçekleştirildi

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı güvenlik denetiminde, park ve bahçelerde suç ve asayiş olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Kırşehir’de park ve bahçelerde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
Yayınlanma:

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde Narkotik, Çevik Kuvvet ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehir genelindeki parkları denetleyerek vatandaşların huzurunu sağladı.

10 ekip ve 30 personelden oluşan güvenlik birimleri, Ahi Evran, Yenice, Aşıkpaşa, Medrese, Nasuhdede ve Kervansaray mahalleleri başta olmak üzere kent merkezindeki 28 parkta kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Uygulama sırasında, Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolleri yapıldı ve vatandaşlara 112 Acil Çağrı Merkezleri aracılığıyla şikayetlerini iletebilecekleri hatırlatıldı. Ekiplerin kısa sürede müdahale edebileceği bilgisi de vatandaşlarla paylaşıldı.

Denetimlerin amacı, park ve bahçelerde şüpheli kişilerin bulunmasını engelleyerek, vatandaşların bu alanlarda rahatça hareket edebilmelerini sağlamak olarak belirlendi. Ayrıca, aranan ve yakalama kararı bulunan şahısların tespiti için denetimlerin sıklığı artırıldı.

Uygulama sırasında Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri de görev aldı. Ekipler, yanlarında getirdikleri mamaları sokak kedilerine vererek, hayvanların beslenmesine katkıda bulundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.