Kırşehir'de yerel yönetimler kime emanet!

31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir Belediyesini CHP'li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yeniden kazandı. Kırşehir il belediyesini CHP elde ederken, ilçe belediyelerinin büyük çoğunluğunu ise AK Parti kazandı. Peki, CHP hangi ilçeleri kazandı, AK Parti'nin Kırşehir'de kazandığı ilçeler nereler? Detaylar haberimizde...

Kırşehir'de yerel yönetimler kime emanet!
Yayınlanma:

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde tüm Türkiye'de belediyeler bazında büyük bir değişiklik yaşandı. 31 Mart'ta Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP), Kırşehir'de büyük bir başarıya imza attı. 2019 yılındaki yerel seçimlerde elde ettiği oy potansiyelinin üstüne çıkarak, CHP'li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yüzde 52.86 ile Kırşehir Belediyesini yeniden kazandı. Peki, CHP hangi ilçeleri kazandı, AK Parti'nin Kırşehir'de kazandığı ilçeler nereler? Bu soruların cevabı haberimizde...

AK PARTİ 3 İLÇEYİ KAZANDI!

İlçelerde ise AK Parti 3, CHP, MHP ve BBP ise 1'er ilçe kazandı. AK Parti seçimde Çiçekdağı, Kaman ve Akçakent ilçelerini kazandı. Akpınar'ı CHP, Boztepe'yi MHP, Mucur'u ise BBP kazandı.

Sonuçlara göre, Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, Boztepe Belediye Başkanı Musa Ceylan ve Akçakent Belediye Başkanı ise Yılmaz Kılıç oldu.

BELDELERDE HANGİ PARTİ KAZANDI?

Seçim sonuçlarına göre; Özbağ'ı BBP, Köse'liyi DP ve Kurancılı'yı ise MHP kazandı.

thumbs-b-c-0e871e07ebd174e83fe753942c9f0a4a.jpg

2019 YEREL SEÇİMİNDE NE OLMUŞTU?

2019 yılından yapılan yerel seçimlerde CHP, 39 yıl sonra Kırşehir Belediye Başkanlığını kazanmıştı. CHP Kırşehir'de Millet İttifakı paydaşı olan İYİ Parti ile yerel seçimde iş birliği yapmıştı. Yapılan görüşmeler sonunda Kırşehir Belediye Başkanlığı ile Akpınar ve Boztepe ilçeleri CHP'ye, Mucur, Akçakent, Çiçekdağı ilçeleri ise İYİ Parti'ye bırakılmıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.