Kırşehir’de yıllardır süren örnek proje: Gönüllü kadınlar veresiye borçlarını kapatıyor

Kırşehirli hayırsever kadınlar, Osmanlı döneminden gelen "Zimem defteri" geleneğini yaşatarak ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödemeye devam ediyor.

Kırşehir’de yıllardır süren örnek proje: Gönüllü kadınlar veresiye borçlarını kapatıyor
Yayınlanma:

Taliha Sin liderliğinde 5 yıl önce bir araya gelen gönüllü kadınlar, kent merkezindeki bakkallarda veresiye defterindeki borçları kapatmak için hayırseverlerden topladıkları parayı kullanıyor.

Sin, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce ramazan ayında bu geleneği başlattıklarını ve o zamandan beri her geçen yıl sayılarının ve yardım miktarlarının arttığını belirtti. 5 yıllık süreçte Kırşehir'in kenar mahallelerindeki bakkalları titizlikle araştırıp ihtiyaç sahiplerinin borçlarını tespit ettiklerini dile getiren Sin, bu süreçte 900'den fazla ihtiyaç sahibinin borcunu kapattıklarını ifade etti.

Sin, borcu olan ihtiyaç sahiplerine destek verdiklerini ve onları rencide etmeden bu geleneği yaşattıklarını vurguladı. İnsanların da bu geleneğe alıştığını ve her yıl ramazan ayının ilk günlerinden itibaren hayırseverlerin yardım göndermeye başladığını belirten Sin, katılımın önemli olduğunu ve her türlü yardımın kabul edildiğini söyledi.

Bağbaşı Mahallesi'nde bakkal işleten Hüseyin Azılı ise gönüllü kadınlara yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödeyip sildirdiklerini ve bu durumdan çok mutlu olduklarını ifade etti. Azılı, kadınların ihtiyaç sahiplerine yardım etmesinden dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.