Köy köy dolaşıp engelli vatandaşların saçlarını ücretsiz kesiyor!

Yozgat Akdağmadeni'de berberlik yapan Mesut Taştan, son 3 yıldır engelli, yaşlı, hasta, kimsesiz ve köy çocuklarının saç-sakal tıraşın gönüllü ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Taştan, kendi imkanlarıyla köy köy dolaşarak, vatandaşların saç-sakal tıraşlarını yaparak onları Kurban Bayramı'na hazırlıyor.

Köy köy dolaşıp engelli vatandaşların saçlarını ücretsiz kesiyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mesut Taştan (35), Akdağmadeni ilçesinde berberlik mesleğini icra ediyor ve kendi imkanlarıyla köyleri dolaşarak, sağlık sorunları veya yaşlılık nedeniyle berbere gelemeyen vatandaşlara ücretsiz saç ve sakal tıraşı hizmeti sunuyor. Bu özverili çalışma, ilçe sakinleri tarafından büyük takdirle karşılanıyor.

KÖY KÖY GEZİYOR

Taştan, her hafta belirli günlerde yanında taşıdığı ekipman çantası ile köy köy gezerek yaşlı ve hastaların evlerine konuk oluyor. Onların saç ve sakal bakımlarını özenle yapıyor. Ayrıca, bölgedeki köy okullarında eğitim gören öğrencilerin de saç kesimini gerçekleştiriyor.

Taştan'ın bu çalışması, köylerdeki yaşlı ve hasta vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Ayrıca onlara moral desteği de oluyor. Evlerine giderek onlarla sohbet eden ve dertlerini dinleyen Taştan, gittiği evin birtakım ihtiyaçlarını karşılıyor.

yozgattras.jpg

''RABBİMİN RIZASI İÇİN YAPILAN BİR HİZMET''

Mesut Taştan, köylere giderek ücretsiz tıraş hizmeti sunduğunu belirterek, "Gönüllü olarak, yaşlı, engelli amcalarımızı ve köyde okuyan bütün öğrencilerimizi köye giderek tıraş ediyorum. Hiçbirinden herhangi bir ücret almıyorum, bu Rabbimin rızası için yapılan bir hizmet. Gönülden gelen bir iş bu, bana bağımlılık yaptı, onların yüreğine dokunup mutlu etmek beni de mutlu ediyor. Akdağmadeni ilçemizde 85 köydeki yaşlılarımız var, onlar ilçeye gelip tıraş olamıyorlar. Biz de onların ayağına gelip gönüllü olarak onları evlerinde tıraş ediyoruz." şeklinde konuştu.

yozgattras1.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.