Mehmet Saygılı kimdir? AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı nereli, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 48 ilde başkan adaylarını açıkladı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 2024 seçimlerinde de aday gösterildi. Peki, Mehmet Saygılı kimdir, kaç yaşında?

Mehmet Saygılı kimdir? AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı nereli, kaç yaşında?
Yayınlanma:

Mehmet Saygılı kimdir? Mehmet Saygılı nereli, kaç yaşında? AK Parti'nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı hakkında merak edilenler...

MEHMET SAYGILI KİMDİR?

Hatay Kırıkhan doğumlu olan Mehmet Saygılı, 1969 yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı'nın beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına ilkokuldan başlayarak, Tınaz İlkokulu, Atatürk İlkokulu, ve Kırıkkale Lisesi'nde devam etti. İşletme alanında aldığı eğitimle 1990 yılında Atatürk Üniversitesi'nden mezun oldu. Dil eğitimi için gittiği İngiltere'de dil bilgisini geliştirdi ve 1991–1992 yılları arasında askerlik görevini tamamladı.

1993 yılından itibaren aile şirketinde ticaret hayatına atılan Saygılı, 2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde İl Genel Meclis Üyeliği görevine seçildi. Ardından, 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

Mehmet Saygılı, ayrıca serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatına sahiptir. Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı (KİKTAV) ve Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelikleri gibi pek çok sosyal kuruluşta aktif rol aldı.

Mehmet Saygılı, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kırıkkale Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de Saygılı, tekrardan aday gösterildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.