Sorgun'da Enduro Dağ Motosikleti Yarışları nefes kesti!

Yozgat’ın Sorgun ilçesi, bu yıl ilk kez geniş çapta düzenlenen Enduro Dağ Motosikleti Yarışları ile adeta motorsporları tutkunlarının buluşma noktası oldu. Sorgun Belediyesinin organizasyonuyla ve Sorgun Enduro Motosiklet Kulübünün katkılarıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Sorgun'da Enduro Dağ Motosikleti Yarışları nefes kesti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yarışlar, Şakir Efendi Meydanı'nda yapılan kısa bir gösteriyle başladı. Ardından, Sorgun Tabiat Parkı'na kazandırılan motosiklet parkurunda sporcular hünerlerini sergiledi. Taş, çamur, kütük, lastik, rampa ve köprü gibi birçok engelin yer aldığı zorlu parkurda yarışan sporcular, izleyicilere unutulmaz anlar sundu. Kıyasıya geçen yarışlarda dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.

AMAÇ: İLÇEYİ TANITMAK

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’ye, ilçeye motosiklet pisti kazandırdığı için teşekkür eden Sorgun Motosiklet Kulübü Başkanı Nihat Alan, "Bu tür yarışlarla ilçemizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Gençlerimizi spora kazandırarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Yarışlarda emeği geçenlere ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

yaris.jpg

Genel kategoride birinci olan Samet İlgi, yarışların çok heyecanlı geçtiğini belirterek, "Şehir dışından da katılım oldu, birinci olmayı istiyordum ve amacıma ulaştım. Yarışlarda ufak çaplı kazalar oldu, heyecan doruktaydı. Vatandaşlar da yarışlara yoğun ilgi gösterdi. Etkinliklerimizin devamı gelecek. Bize destek veren Sorgun Belediye Başkanımız Erkut Ekinci’ye de çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yozgat'ta 4 yaşından itibaren motosiklet sporu ile uğraşan 12 yaşındaki Zeynep Irgav ise, antrenmanda sakatlandığı için yarışlara katılamadığını ifade etti. Gelecek yarışlara katılmayı ve derece elde etmeyi hedeflediğini vurgulayan Irgav, motor sporunu herkese tavsiye etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.