Türkmenistanlı şair Mahtumkulu Firaki Yozgat'ta anıldı!

Türk ve İslam birliğinin önemli savunucularından Türkmenistanlı şair Mahtumkulu Firaki, Yozgat'ta düzenlenen anma töreniyle hatırlandı.

Türkmenistanlı şair Mahtumkulu Firaki Yozgat'ta anıldı!
Yayınlanma:

Türkmenistan Büyükelçisi Mekan İşanguliyev, '2024 Mahtumkulu Firaki Anma Yılı' etkinlikleri çerçevesinde Yozgat'a gelerek Vali Mehmet Ali Özkan'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Büyükelçi İşanguliyev ve beraberindeki heyet, Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kentpark’ta düzenlenen anma törenine katıldı. Törene Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, kurum müdürleri ve Türkmen öğrenciler de iştirak etti.

''TÜM TÜRK HALKININ ÖNEMLİ BİR ŞAİRİ VE DÜŞÜNÜRÜ''

Vali Özkan, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinde birçok önemli şahsiyetin olduğunu belirterek, "Türk milletinin mayasına maya katan birliğine, bütünlüğüne, büyüklüğüne gönül veren tüm ermişleri, erenleri bir kez daha yad ediyorum. Büyükelçimizi de ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" dedi.

Büyükelçi İşanguliyev ise, törende yaptığı konuşmada, Mahtumkulu Firaki'nin sadece Türkmen halkının değil, tüm Türk halkının önemli bir şairi ve düşünürü olduğunu vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.