Yozgat Akdağmadeni'nde “İstanbul'dan Gazze'ye Fetih Programı” etkinliği: İsrail'e lanet yağdı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Gazze'ye destek amacıyla, sivil insiyatif öncülüğünde ve Akdağmadeni Belediyesinin destekleriyle “İstanbul'dan Gazze'ye Fetih Programı” düzenlendi.

Yozgat Akdağmadeni'nde “İstanbul'dan Gazze'ye Fetih Programı” etkinliği: İsrail'e lanet yağdı
Yayınlanma:

Program, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Prof. Dr. Nurullah Genç'in Batı medeniyeti ile İslam medeniyetinin karşılaştırıldığı "Toprak ve Ateş Medeniyeti" konulu konferansıyla devam etti. Akdağmadeni'nin yetiştirdiği müzisyenlerden Ender Tekin, fetih ve Gazze ezgilerini seslendirdiği bir konser vererek programa renk kattı.

BELEDİYE BAŞKANI NEZİH YALÇIN’IN KONUŞMASI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bugün burada insanlığın yüz karası, günümüzün utanç vesilesi Gazze soykırımında masumların yanında olalım, derdimizi İstanbul'un fethi ile bütünleştirelim, fetih ruhunu diri tutalım hedefiyle bir araya geldik. Henüz kısa bir süre önce duyuru yapmamıza ve belediye olarak sadece öncü olarak destek vermemize rağmen gönüllü arkadaşlarımız ve elini taşın altına koyan duyarlı vatandaşlarımız 3 gündür yoğun bir program icra ediyor. Öncelikli amacımız bu zulüm bizim açımızdan sıradanlaşmasın, mücadele ruhumuzu, zalime öfkemizi diri tutalım idi. İkinci amacımız ise karınca kararınca Refah’ta, Gazze’de bir damla suya, bir lokma ekmeğe muhtaç hale getirilen kardeşlerimize destek olmaktı. Bu sürece destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum."

Program, Gazze için edilen dualarla sona erdi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Furkan Nezir, Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Cumhuriyet Savcısı Abdulsamet Karaerkek, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu anlamlı etkinlik, Gazze'ye destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendi ve yoğun ilgi gördü.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.