Yozgat Çekerek Barajı'nda devlet desteği ile 75 ton alabalık üretiliyor
Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, tarım arazilerinin sular altında kalmasıyla birlikte alabalık üretimine yönelen Tuncay Erol, 2015 yılında Çekerek Barajı'nda ağ kafes sistemi ile alabalık üretimine başladı. Başlangıçta yıllık 25 ton üretim kapasitesine sahip olan Erol, devlet desteğiyle bu kapasiteyi 75 tona çıkardı.
Yozgat Çekerek Barajı'nda gümüş, kerevit ve sazan gibi balıkları ağlarla tutan üreticiler, aynı zamanda alabalık yetiştirmek için üretim kafesleri kurdu. Bu girişim sayesinde, üretilen alabalıklar belirli ağırlık ve ölçülere ulaştığında, Karadeniz ve Ege Bölgesi'ndeki su ürünleri tesisine gönderilerek işleniyor ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
ÜRETİM 75 TONA ÇIKTI
Devletin sağladığı desteklerden faydalanan Tuncay Erol, kafes sayısını artırarak üretimini 25 tondan 75 tona çıkardı.
Tuncay Erol, 2011'de Çekerek Barajı'nın su tutulmaya başlamasıyla tarım arazilerinin sular altında kalması üzerine kendi imkanlarıyla 2015 yılında balık üretimine başladığını belirtti. Başlangıçta yıllık 25 ton üretimle işe koyulan Erol, balıkçılığın hayvancılıktan daha kârlı olduğunu ifade etti. Ürettikleri balıkları Ege ve Karadeniz bölgelerindeki fabrikalara sattıklarını ve işlenen balıkların Avrupa ülkelerine gönderildiğini açıkladı.
Kışın suyun PH değerinin daha iyi olduğunu vurgulayan Erol, bu dönemde balıkların lezzetinin 2 kat arttığını söyledi. Devletten yılda bir kez destek aldıklarını belirten Erol, kapasitesini 75 tona çıkararak üretimini artırdığını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.