Yozgat Sorgun'da yeni toplu taşıma araçları seferlere başladı

Sorgun Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan şehir içi toplu taşıma araçları, seferlerine başladı. Şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve ilçe halkına daha modern ve konforlu bir ulaşım deneyimi sunmak amacıyla başlatılan bu hizmet, Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci tarafından duyuruldu. Başkan Ekinci, 65 yaş ve engelli vatandaşların bu hizmetten ücretsiz yararlanacağını da belirtti.

Yozgat Sorgun'da yeni toplu taşıma araçları seferlere başladı
Yayınlanma:

Başkan Ekinci, sefere başlayan toplu taşıma araçlarını yerinde inceleyerek, “Belediyemiz bünyesine kattığımız şehir içi toplu taşıma araçlarımızla birlikte daha modern ve kullanıcı odaklı bir ulaşım deneyimi sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Araçlarımızın seferleri başladı ve şehrimizin dört bir yanında hemşerilerimize hizmet vermeye hazır. Daha önceleri vatandaşlarımızdan aldığımız şikayetler üzerine ilk işimiz toplu taşıma araçlarını belediyemiz bünyesine almak ve bizim takibimizde bir ulaşım ağı kurmak oldu. Verdiğimiz bir sözü de yerine getiriyoruz. Artık 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımız belediyemiz bünyesinde olan dolmuşlardan ücretsiz yararlanacak" dedi.

AKILLI DURAKLAR VE TÜRKİYE KART ENTEGRASYONU GELİYOR

Teknolojinin sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ekinci, Sorgun'a akıllı durakların kurulacağını da müjdeledi. Başkan Ekinci, “En başından beri teknolojiyi takip eden, modern bir Sorgun inşa ediyoruz. Toplu taşıma hatlarımızı da bu teknolojiyle birleştireceğiz. İlerleyen zamanlarda akıllı duraklar kurmayı planlıyoruz. Bu duraklar sayesinde, hemşerilerimiz toplu taşıma araçlarımızın anlık konumunu takip edebilecekler. Ayrıca, ülkemiz genelinde geçerli olan Türkiye Kart sistemini Sorgun'umuz için entegre ederek, ödeme işlemlerini daha da kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bizler, hizmet için varız, aksi halde bu koltukta oturmanın bir manası yok. Şehrimizi daha yaşanabilir kılmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yeni toplu taşıma hizmetlerimizle birlikte, ulaşımın hem daha konforlu hem de daha erişilebilir olmasını sağlamak için kararlıyız. Hemşerilerimizin desteği ve katkılarıyla, geleceğe güvenle bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni toplu taşıma araçlarının sefere başlamasıyla birlikte Sorgun'da ulaşımın daha modern ve erişilebilir hale gelmesi hedefleniyor. Belediye, hem mevcut sorunları çözmek hem de gelecekteki ihtiyaçlara cevap verebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.