Yozgat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde yoğun katılımlı anma

Yozgat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikler büyük bir katılımla gerçekleşti.

Yozgat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde yoğun katılımlı anma
Yayınlanma:

Etkinlikler, Lise Caddesi'nden bayrak yürüyüşü ile başladı ve Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladıktan sonra Kuran-ı Kerim tilaveti ile sürdü. Meydana kurulan dev ekranda, 15 Temmuz'un ruhunu yansıtan kamu spotları, fotoğraflar ve film gösterimleri vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 15 Temmuz'un Türk milletinin kahramanlıklarıyla aydınlığa kavuşan karanlık bir gece olduğunu belirterek, “15 Temmuz, hainlerin depreşmesiyle başlayıp Türk milletinin kahramanlıklarıyla sonuçlanan bir gecedir. Karanlık bir gece olarak başlayan 15 Temmuz, Türk milletinin yiğitliği, cesareti ve ferasetiyle aydınlığa kavuşmuştur. Bu gece, darbelere ve ihanete son veren bir gece olarak Türk ve dünya demokrasi tarihinde yerini almıştır” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, 15 Temmuz gecesini tekrar yaşamamak için bir arada bulunduklarını ifade ederek, “Cenab-ı Hak bize bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın. Biz bu karanlık geceyi yaşadıkça unutmayacağız ve unutturmayacağız. Türk milletinin birliğine kalkışma olduğu gece, Türk devleti ilk defa kendi halkına karşı kurşun sıkan ve bombalar yağdıran bir iradeyle karşılaştı. Türk milleti o gece, dayanışmanın ve birlik beraberliğin en güzel örneğini verdi. İnşallah bundan sonra böyle haince kalkışmalara cesaret edemeyecekler, çünkü milletimiz buna izin vermeyecek” şeklinde konuştu.

Etkinlik, İl Müftülüğü Korosu tarafından okunan ilahiler ve türkülerle sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.