Yozgat'ta arazisini sel ve dolu vuran çiftçiye destek!

Yozgat'ta sel ve dolu nedeniyle ekili alanları zarar gören çiftçilere, Cumhurbaşkanlığı tarafından 35 milyon lira destek sağlandı.

Yozgat'ta arazisini sel ve dolu vuran çiftçiye destek!
Yayınlanma:

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kent genelinde ekili alanların büyük bir kısmının sel ve dolu yağışlarından olumsuz etkilendiğini belirtti.

''EKİLİ ALANLARIN SİGORTALATILMASINI ÖNEMLE TAVSİYE EDİYORUZ''

Vali Özkan, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına gerekli bildirimler yapıldı. Tarımsal alandaki zararların kısmen karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından dün itibarıyla 35 milyon lira ödenek aktarıldı. Bu para, çiftçilerimizin zarar oranına ve ekili alan miktarına göre hesaplarına aktarılacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Özkan, çiftçilere uyarılarda bulunarak, "Çiftçilerimizin arazilerini, tarımsal üretimlerini ve hayvancılık faaliyetlerini sigortalatmaları büyük önem taşıyor. Her sene benzer sorunlarla karşılaşıyoruz ve bu nedenle ekili alanların sigortalatılmasını önemle tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.