Yozgat'ta mühürlü zarf ve yırtılmış pusulalar yetkilileri harekete geçirdi!

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 31 Mart seçimlerinde yaşanan olaylar, bölgeyi şok etti. AK Parti adayı Fatih Arslan'ın 4 bin 182 oy alarak seçimi kazanmasıyla sonuçlanan seçim süreci, skandal iddialarla sarsıldı. Yerköy Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda, dolaplara gizlenmiş mühürlü zarflar ve yırtılmış oy pusulaları bulunduğu ortaya çıktı.

Yozgat'ta mühürlü zarf ve yırtılmış pusulalar yetkilileri harekete geçirdi!
Yayınlanma:

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre, AK Parti adayı Fatih Arslan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimde, MHP adayı Oğuzhan Oğuz 4 bin 102, CHP adayı İlhan Yılmaz ise 3 bin 930 oy almıştı. Ancak, kazananın belirlendiği bu süreç, sandık sonuçlarının sorgulanmasına neden oldu.

YIRTILMIŞ OY PUSULALARI ÜZERİNE SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Yerköy Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda dün akşam ortaya çıkan mühürlü zarflar ve yırtılmış oy pusulaları üzerine, savcılık harekete geçti. Emniyet yetkilileri okulda arama yaparken, sandık görevlileri ve parti temsilcileri de olay yerine çağrıldı. Olay yerinde bulunan zarflar ve oy pusulaları tutanak altına alınarak adliyeye sevk edildi.

Olayın duyulmasının ardından, CHP ilçe teşkilatı üyeleri adliye önünde toplanarak, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar önderliğinde, savcı ile görüşmek üzere Yerköy'e gitti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.