Yozgat'ta 'Orman Benim' kampanyasıyla çöpler toplanıyor!

Orman Genel Müdürlüğünün 'Orman Benim' kampanyası kapsamında, Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda temizlik çalışmaları yapıldı.

Yozgat'ta 'Orman Benim' kampanyasıyla çöpler toplanıyor!
Yayınlanma:

Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı'nda, orman yangınlarının önlenmesi ve toplumda çevre farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen etkinliğe, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan öncülük etti.

Etkinlik kapsamında, Vali Özkan'ın yanı sıra kurum müdürleri, gönüllü vatandaşlar ve öğrenciler, ormanlık alanda bir araya gelerek doğaya zarar verebilecek tüm çöpleri topladı.

''TEMİZ BİR ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİNİ PEKİŞTİRİYORUZ"

Vali Mehmet Ali Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, "Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmasıyla, hem orman yangınlarının önlenmesine yönelik riskleri azaltıyoruz hem de temiz bir çevre ve doğa bilincini pekiştiriyoruz" dedi.

temizlik.jpg

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte olası orman yangınlarına karşı tedbirlerin alındığını belirten Vali Özkan, geçtiğimiz hafta kent genelinde yapılan çalışmaları paylaştı. "Orman yangınları konusunda geniş çaplı ve detaylı bir hazırlık yaptık. Orman ekiplerimizle birlikte diğer kamu, kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde, alınması gereken tedbirleri ve yapılması gereken faaliyetleri detaylı bir şekilde planladık" diye ekledi.

Vali Özkan, hazırlıklara rağmen en büyük katkının halktan geleceğini vurgulayarak, "Halkımızın desteği ve dikkati, bu konudaki en önemli faktörlerden biri olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.