Yozgat'ta 'tatlı' dayanışma örneği

Yozgat’ın Çekerek ilçesindeki şeker pancarı üreticileri büyük bir dayanışma örneği göstererek imece usulüyle hasat yapıyor.

Yozgat'ta 'tatlı' dayanışma örneği
Yayınlanma:

Yozgat’ta çiftçilerin şeker pancarı hasadı başladı. Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Özüveran köyünde pancar üreticiliği yapan çiftçiler yıllardır devam eden geleneksel yöntemlerle dayanışma örneği gösteriyor.

Hasat yapmak için imce usulüyle bir araya gelen şeker pancarı üreticileri, saatlerce tarlada çalışıp ülkenin şeker üretimine katkı sağlıyor.

Sonbaharla birlikte şeker pancarı hasadı için yoğun mesai harcayan üreticiler, imece usulüyle yaptıkları çalışmalarla güç birliği yapıyor. Yozgat'taki şeker pancarı veriminden memnun olan üreticiler, hasadını yaptıkları şeker pancarlarını traktörler ve kamyonlarla Sorgun Şeker Fabrikasına taşıyor.

seker1.jpg

ÇİFTÇİLER MUTLU

Sorgun'a bağlı Özüveran köyünde 25 dönüm alanda pancar üretimi yaptığını söyleyen Savaş Şenyüz, bu yılki hasattan 200 tona yakın ürün beklediğini ifade etti.

Yozgat'ta bu yılki şeker pancarı veriminden memnun kaldıklarını ifade eden Şenyüz, “Şeker pancarından arta kalan ürünleri hayvancılıkta yem olarak değerlendiriyorum. Pancarlarımızı kamyonlara yükleyip Sorgun Şeker Fabrikasına gönderiyoruz.” dedi.

seker2.jpg

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Pancar hasadında eşine yardım eden Nafiye Şenyüz ise yaptıkları çalışmaları şu sözlerle ifade etti: “Köyümüzde hasat yapıyoruz. Şeker pancarının dalından kışın turşu yapıyoruz. Komşularımızla birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Biz onlara yardım ettik, onlar da bize yardıma geldi.”

Pancar hasadı için Sarıkaya köyünden akrabalarına yardıma geldiğini belirten Bekir Karabulut da “Burada komşularıma, akrabalarıma yardım ediyorum. İmece usulü ile çalışıyoruz, gelip yardım ediyorum.” diyerek çalışmaları değerlendirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.