Yozgat'ta vahşet! 20'den fazla sahipsiz köpeği zehirlediler!

Yozgat’ın Azizli Mahallesi'nde 20’den fazla sahipsiz sokak köpeği ölü olarak bulundu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, zehirlendikten sonra köpeklerin toplu olarak bölgeye atıldığını dile getirdi.

Yozgat'ta vahşet! 20'den fazla sahipsiz köpeği zehirlediler!
Yayınlanma:

Yozgat Katı Atık Birliği yakınlarında sokak köpeklerinin toplu halde ölü bulunduğu bilgisini alan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye ekipleriyle olay yerine intikal etti. Yapılan incelemede 20’nin üzerinde sokak köpeğinin şırınga yardımıyla kimyasal madde kullanılarak öldürüldüğü, toplu halde dağlık alana bırakıldığı tespit edildi. Telef olan hayvanlar belediye ekiplerinin kazdığı kuyuya gömüldü. Hayatta kalan 30’a yakın yavru ve yetişkin köpek ise belediye barınağına götürülerek tedavi ve bakımları yapıldı.

Aldıkları ihbar üzerine olay yerine geldiklerini anlatan Arslan, katı atık tesisine 300 metre mesafede 20’nin üzerinde yetişkin köpeğin zehirlenip o bölgeye atıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bunlar iğne ile zehirlenmişler, köpekler başka bir yerde zehirlenip buraya atılmışlar. Daha kötü olanı da bu ölen köpeklerin yavruları vardı, 30’un üzerinde yavru köpek vardı o bölgede. Onlar da perişan haldeydi. Görevli arkadaşlarla yavruları ve sağ olan diğer yetişkin köpekleri belediyemizin barınağına getirerek bakımlarını yaptık.”


Zehirlenerek öldürülen köpeklerin belediye ekiplerince gömüldüğünü aktaran Arslan, telef olmuş köpeklerin sağlık açısından da sorun oluşturmaya başladığını ifade ederek, köpekleri gömdüklerini söyledi.

Böyle bir vahşetin savunulacak bir tarafı da olamadığını kaydeden Arslan, "Bu dönemde böyle bir vahşeti ve bunu yapanları da insan olarak kabul etmek mümkün değil. Biz üzerimize düşen insanlık görevini yapacağız, bu canlılara merhametle yaklaşacağız. Bu yavruların da hepsinin bakımını ve beslenmesini biz yapacağız.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.