İŞKUR'da İşçi Havuzu Sistemi geliyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşmalarını kolaylaştıran "Aday Havuz Sistemi"ni uygulamaya koydu.

İŞKUR'da İşçi Havuzu Sistemi geliyor
Yayınlanma:

Bu yeni uygulama sayesinde işverenler, ilan açmadan doğrudan sistemden uygun adayları görüntüleyebilecek.

İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, "Aday Havuz Sistemi", işverenler için zaman ve emek tasarrufu sağlarken, iş arayanlar için de daha nitelikli eşleşmelerin önünü açacak. İşverenler, sisteme giriş yaparak meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş ve çalışılacak il gibi çeşitli filtrelerle arama yapabilecek. Bu sayede ihtiyaç duydukları nitelikte kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğunu öğrenebilecekler.

Listelenen adayların kişisel bilgileri, Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca gizli tutulurken, öz geçmişlerinde yer alan nitelik ve beceriler görüntülenebilecek. İşverenler, aylık 1000 kişiye kadar arama yapma imkanı bulacak. Beğendikleri adayları meslek bazında havuzlara atarak, İŞKUR aracılığıyla adaylarla iletişim kurabilecekler.

Uygun adaylara seçildiklerine dair bilgilendirme mesajı gönderen İŞKUR, işverenlerin iletişim bilgilerini görmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, her iki tarafın danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gönderilecek.

"Aday Havuz Sistemi", İŞKUR'a kayıtlı olan ve olmayan tüm işverenlerin arama yapabilmesine olanak tanırken, yalnızca İŞKUR'a kayıtlı işverenler aday bilgilerini detaylı görüntüleyebilecek ve havuz oluşturma özelliklerinden yararlanabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.